+33 5 53 62 33 01
+32 488 56 39 46

gastenboek

aan tafel

Wat een prachtige dagen beleefden we in het mooie ‘la Béchadie’…

Terwijl onze Belgische medemens in het thuisland de typische aprilse grillen ondergaat, ploffen wij neer op een dekentje in het gras met zicht op een dromerig glooiende vallei. We voelen ons God in Frankrijk terwijl we hier genieten van al die zaligheden: het zonnetje, het fraaie gezelschap, de Bourgondische barbecue, het schouwspel van de ondergaande zon vanuit een tuinstoel, aan het kampvuur onder een dekentje, de wijn die rijkelijk vloeit…

Geluksvogels dat we zijn. We kunnen dan ook nog mee profiteren van een plaatselijk feest met vrolijke muziek en reuzengrote pannen paella, georganiseerd door Christophe , lokale cafébaas en een niet te missen figuur, in een dorpje vlakbij onze oase van groen en rust.

Dank dus

voor de fantastische plaats

voor uw groot hart

voor uw warm welkom en dito afscheid waardoor ons hart al droomt van de volgende keer

tot nog eens in de koekenstad? Marlies (Antwerpen/april 2014)

Met dat we vorig jaar zo hebben kunnen genieten van de vakantie, zijn we dus opnieuw afgezakt naar La Béchadie maar nu in de Koeienstal. Mijn ouders zaten in het Varkenskotje omdat zij ook iets rustigs zochten. Het weer was wat minder dit jaar maar de rust en de omgeving maakte alles meer dan goed. Veel gewandeld met onze dochter van 4 maanden en ons zoontje van 3 die goed met zijn fietsje heeft kunnen rondrijden op het grote domein. Opnieuw een fantastische vakantie gehad. Tom en Lien (Tienen/juni 2014)

Ons eerste verblijf in het Varkenskotje was een topper! Mooie streek, gezellig huisje en vooral een prachtige tuin met adembenemend uitzicht. Ons zoontje van 2 heeft zich er volop kunnen uitleven. Wij komen zeker terug!’ Noor en Philippe (Deurne/juni 2014)

Een weekje puur genieten. Dat is la Béchadie. De rust, de natuur, het ontzaglijk uitzicht, de gastvrijheid en vriendelijkheid, een glaasje wijn bij valavond,… wat heeft een mens meer nodig om te herbronnen? Ook onze dochter amuseerde zich enorm in de speeltuin en tussen al de diertjes. Dat de Dordogne een prachtig stukje Frankrijk is hoef ik hier niet meer te melden. La Béchadie… dat smaakt naar meer! Matthias, Sofie & Lotte (en ook een beetje Kika & Zorka! Brugge/juli 2014)

‘La Béchadie’ is een echte aanrader voor iedereen die even van de drukte wil ontsnappen.

We zijn verliefd op het mooie, romantische geheel dat het varkenskotje, de koeienstal, de paardenstal, de zaal en het huis van Leen vormen.

Ondanks het minder goede weer, hebben we ons heel goed geamuseerd.

Samen koken met de huurders in de paardenstal – lekker aperitieven met alle bewoners – fijn buiten spelen op de trampoline, schommelen, steppen, optreden in de zaal – mooie wandelingen maken – kastelen bezoeken – ….

We komen zeker terug! Katrijn, Jasper, Lotte, Loes en Luk (Boutersem/juli 14)

“Not all those who wander are lost…” J.R.R.Tolkien

Dat is zeker één van de fijne gevoelens die ik aan deze prachtvakantie overhoud! David

Dankjewel voor de gastvrijheid en het verhuren van het superschattig varkenskotje! We hebben enorm genoten van een zeer ontspannende vakantie., dankzij het prachtig uitzicht, de leuke contacten met iedereen op het terrein, de rust, de enthousiaste kinderen, de mooie omgeving en leuke stadjes… Een zeer geslaagde formule! Jorinde David en Jorinde (Tienen/augustus 2014)

Op het einde van de straat staat een oude hoeve te koop. Tijdens mijn dagen in La Béchadie ben ik er een tweetal keer heen gewandeld. Ik liep tussen de koeien die nu het hele erf voor zich inpalmden. Zoals dat wel eens vaker gebeurt tijdens een vakantie, mijmerde ik over alles achter me laten en me hier te komen nestelen. Ik bedoel maar, het gehucht La Béchadie is zo’n plek die je onmiddellijk weet in te palmen. Het eerste wat ik deed toen ik aankwam, was het omringende landschap in m’n geheugen prenten. Het zou oneerlijk zijn, mocht ik vergeten te vermelden dat ik net voor deze aanblik enthousiast werd onthaald door gastvrouw Leen. Dan pas kwam het landschap. Want laat ons wel wezen, een vakantie is meer dan een adembenemend landschap. Het is ook het gezelschap (we waren met een hele hoop vrienden en huurden de drie gîtes) waarmee je jezelf omringt. De gîtes zijn mooi ingericht : warm en persoonlijk. Ook mijn dochter voelde zich terstond op haar gemak : dankzij de andere kinderen natuurlijk maar ook door de tuin waarin ze kon rennen, de poes die haar aaide, de trampoline, de schuur waarin ze diezelfde avond nog een theatervoorstelling ineen bokste met de andere kinderen. Ook al is men op vakantie om te onthaasten, een mens ontsnapt niet aan de plotse verveling die hem overvalt. Ik had een boek mee maar wie niet van het geschreven woord houdt, heeft tal van dingen te ontdekken in de omgeving van La Béchadie. Wat we dan ook gedaan hebben. Zou ik er nog terugkeren? Moet ik het nog zeggen? Zeker en vast. Jeroen (Gent/juli 2014)

Hoewel elk gezinnetje in zijn eigen gîte woonde, waren we toch ook als vrienden samen op reis. De kinderen speelden altijd samen, wat ons, ouders, extra vakantie gaf! We kookten om beurt, aten telkens op één van de terrassen en… de babyfoons deden hun werk. Verwennerij op alle fronten, dus. Lotte, Simon en Titus (Antwerpen/juli 2014)

Twee zomers geleden genoten wij met zijn tweetjes zozeer van ons verblijf in het varkenskotje, dat ik toen onmiddellijk mijn kroost gemaild heb.De mogelijkheid om twee gites te huren waarvan de heerlijke tuinen in mekaar overlopen, leek me ideaal om samen met kinderen en kleinkinderen (peuters en kleuters) een weekje te genieten. Dat bleek een schot in de roos.Overdag kon iedereen zijn zin doen: spelen met de kinderen binnen of buiten, lekker boekje lezen,gaan wandelen of fietsen, met de kinderen gaan zwemmen in de buurt, springen op de trampoline, kubbben in de tuin, lekker koken (alle gerief is voorzien!) en niet te vergeten gezellig samen etenaan de lange tafel.Want dat is nu net een grote troef. Weer of geen weer, De ‘paardenstal’ is behoorlijk ruim en bovendien konden we gebruik maken van de schuur. Die was ook handig in de vroege uurtjes, toen sommige kleintjes al volop actief waren. ‘s Avonds konden we de lange tafel installeren waar we ook wilden (de babyfoons hielden de wacht). Lieve en Willy (Leuven/augustus 2014)

La Béchadie is… na een lange reis hartelijk onthaald worden door Leen; een mooie, rustgevende, authentieke omgeving; gites met een artistiek oog voor detail dat je telkens weer doet glimlachen; genieten van een prachtige zonsondergang boven de vallei; met de kinderen naar de rivier wandelen; dansen op het dorpsplein; … en nog zoveel meer! Geert en Hilde, Sander, Timo en Hannes (Holsbeek/augustus 2014)

Enorm rustige omgeving met een uitzonderlijk zicht op de vallei van de rivier de Auvézère, een heel mooie streek met veel afwisellende landschappen, verder lekkere restaurantjes kortbij en verderaf. ’s Nachts is er een briljante sterrenhemel die we ons in België niet meer kunnen voorstellen. Griet en Werner (Ternat/september 2014)

 

ENKELE COMMENTAREN VAN AFGELOPEN JAREN…

Sla en tomaten uit La Béchadie in Antwerpen – wat een tegenstelling! We hebben heimwee, zijn na twee dagen al vermoeid van de stedelijke hectiek en kijken al uit naar ons volgende verblijf, voorjaar 2012. La Béchadie wordt steeds mooier, steeds bekoorlijker. Alles doordrongen van eenvoud, schoonheid en helemaal in lijn met de lokale natuur en cultuur. Het is een voorrecht regelmatig je landgoed te mogen aandoen. Knuffel Jerom en de ezels van ons! Fam. Blansaer

Op het Blauwe uur vertrekken uit Antwerpen, en na de middag al aankomen in La Béchadie, in Volle Groen…
De verwondering en verstilling slaan al toe vanaf de eerste seconde dat je er aankomt.
Schoonheid, rust, verrukking, wat wil je nog meer?
We hebben enorm genoten, en Leen, je bent een koningin van een gastvrouw! Tot hoe eerder hoe liever! Eva Marissen en Katelijne Verbeke

La Béchadie, daar wordt je lyrisch van. De natuur, de vallei, de bank, de moestuin,… Een oase van geluk. Geluk met de gastvrijheid, geluk met de leuke klusjes die er te doen zijn, geluk met de dankbaarheid die daarop volgt, geluk dat je voelt als stadsmens om in die natuur je gangen te kunnen gaan als amateur-natuurmens,… Ik kom zeker weer!! Bart

Die week in juli was veel te kort. La Béchadie staat voor rust, mooie natuur en toffe, verzorgde gîtes. En uiteraard een charmante gastvrouw. Een absolute aanrader als je er een keertje echt tussenuit wil. Nico Gydé

We voelden ons onmiddellijk thuis in het Varkenskotje. Prachtige dagen, regendagen, adembenemende natuur. Elke dag zag de vallei er anders uit. Fascinerende bijenzwermen, een leuke trip naar Périgueux, mooie tuinen, maar vooral… zalige avonden met spijs en drank, warme gesprekken en gewoon plezier. Danni, Vif en Claire

La Béchadie ! Tout un programme ! Après les heures passées sur les routes encombrées nous arrivons enfin à la Béchadie et malgré les photos vues sur le site on est loin d’imaginer ce qui nous attend !
La première chose c’est la découverte de la cour intérieure, fleurie et baignée de soleil. Ensuite Leen nous accueille avec son sourire radieux malgré le fait que, un peu distraits, nous n’avons pas lu sur le contrat de location que l’arrivée dans un gîte ne peut se faire qu’à 16h, il n’est pas encore 14h et les couvre-matelas des lits de notre futur gîte “L’Etable”, lavés, sèchent encore au soleil sur le fil à linge dans le jardin ! Mais pas de souci, Leen nous invite à nous attabler, sous le parasol de la “Place de l’apéro” et nous voilà à déguster une petit verre de rosé, du pays, délicieux. Bonne entrée en matière !
Plus tard, Leen nous fait découvrir “L’Etable” qui sera “notre maison” durant 2 semaines. Le gîte est confortable et la terrasse avec son grand parasol, donnant sur le grand jardin surplombant la vallée, laisse présager de nombreux apéros au coucher de soleil !
Nous voilà installés et très vite on se sent “chez soi” et dès le premier soir Leen vient nous rendre visite, une bouteuille de vin sous le bras, pour nous souhaiter un bon séjour. Quel accueil !
Au fur et à mesure du séjour on découvre d’autres aspects de la Béchadie : les oeufs tout frais pondus des poules de Leen et ses confitures, ah les confitures, quel délice ! “Vlierbessen – citroen”, “Rode bessen”, “Cerises de St Mesmin” … En partant on aurait dû lui acheter tout son stock !
Il y aussi la découverte des alentours : le marché d’Excideuil, le château de Hautefort, les Forges et son sympatique restaurant où l’on mange les produits du terroir à un prix tout à fait démocratique, la baignade à Rouffiac, Sarlat etc … et puis le marché nocturne de Saint-Mesmin, très sympa ; tous les commerçants des alentours s’y rassemblent; on achète le pain, le fromage, le vin et la viande que l’on peut cuire sur un immense barbecue installé sur la place du village. De grandes tables sont installées sous les arbres et ce soir là on a la chance de partager notre table avec Leen, ses filles et petite-fille ! Quelle belle soirée conviviale !
Que dire encore; à la Béchadie on se sent vraiment déconnectés de l’agitation des grandes villes et c’est un endroit merveilleux pour se reposer et se laisser aller à la rêverie !
Quelle belle rencontre ! Nous reviendrons ! Martine, Wolf, Phuc et Sacha

Het eten geweldig. Het weer geweldig. Het bed geweldig. In één woord geweldig. André

Met ons zoontje van 2 jaar waren wij op zoek naar een geschikte plaats om op vakantie te gaan. De rust die we in La Béchadie konden terugvinden was zalig. Voor ons 3-tjes was dit echt een super vakantie. We hadden toen al beslist om volgend jaar komen terug te komen. Tom en Lien

Vive le trampoline!Sylviane

Een prachtige natuur, de stilte, de rust, de uitstraling van de mensen, de pony’s, ezels, eenden en poezen, de tomaatjes van Clairvivre en een super toffe gastvrouw, dat…

maakt La Béchadie zo mooi. Kris en Paula Delbroek

Wat zal het weer afkicken worden in de grote drukte van de stad. Fam. Bossiers

Genoten van het Varkenskotje, van de natuur en de vallei, van samen confituur en compote maken, van de rommelmarkt en de oude papierfabriek… enfin, we komen terug. Myriam en Erik Albertijn

In Frankrijk is het keiwarm! La Bechadie is echt zo allerlei toffe dingen. Zoals het meer, en de waterval… Ik vond het dorpsfeest kei tof, ik heb tof gedanst. De tuin is heel mooi, we hadden het gelluk dat de voorige mensen de goalen hebben laten staan. Ik vond het tof dat er een piano was, ik heb er toffe liedjes op gespeeld! Wout

Tweede maal Béchadie Tweede maal Varkenskotje Tweede maal een superverblijf In de Périgord Vert En nu met bevriende koppels in de Paardenstal en de Koeienstal. Een absolute aanrader! En de herinneringen sijpelden één voor één terug binnen. Met kinderen die er ditmaal al meer konden van genieten… van de rotsen duiken aan de cascade, waterski aan het meer van Rouffiac, baguetten halen in Genis. En voor de eerste keer proeven van de warme folklore tijdens het volksfeest in St. Mesmin. Met dank aan de zon die we waarschijnlijk weer moeten missen in België Familie Plasmans

Het was echt superleuk. We waren ook met velen. We hadden veel plezier. Jerom is de schattigste poes die ik ken. Lindeke

In dit soort ‘wauw’ gastenboek schrijft iedereen hoe goed, warm, gastvrij, rustig en adembenemend het hier wel was. Was hier dan niks slecht? Ja! Ik ben op een week minstens 5 kg verdikt en rijd nu zélf met een foie gras naar huis! Bram Breesch

We zouden in een ‘Varkenkot’ op vakantie gaan! Help, wat moest ik me daarbij voorstellen? Wel, ik heb genoten van de voorstelling! Bedankt voor alles en tot de volgende keer! Lieve en Jacques Van Den Berghe

Schoonheid heeft een naam Vakantie heeft een plek La Béchadie

Twee fantastische weken Tangostage… Bedankt voor al je goede zorgen, de gastvrijheid, het lekker eten en nog zoveel meer! Hannah en Erik

Met twee ‘stadsmuskes’ een maand naar la Béchadie! Natuur, kat, ezels, kippen, eenden… en alles wat kruipt en vliegt! La Béchadie zit ‘under my skin’. Daar kan geen ‘Côte d’Azur’ tegenop! Familie Grimbers

Om in het ‘Molière’ Frans van ‘Hautefort’ te zeggen : ‘Notre auguste corps retourne au pays des Flandres, mais, avant d’agoniser, notre humble âme retournera au sein du pays de la Béchadie’

Ontiegelijk vroeg thuis de straat uitrijden, linksaf draaien naar het zuiden, nog eens met de neus op de verwende feiten gedrukt worden door een comateuze GPS, na de tweede ‘mama-pipi-doen-pauze’ de stekker van de achterbank DVD-speler zien afbreken, de hel der sleurhutten en dakkoffers trotseren… dat alles is snel vergeten als je uiteindelijk verkoeling vindt in de vallei van de Auvézère en een glas Rosé aangeboden krijgt op het binnenplein van La Béchadie! Familie Cresens

Geen grote woorden, enkel een paar klapzoenen & tot de volgende keer! Familie Hazebroeck

Onthaasting op zijn best. Tips voor de volgende gasten: grotten van Villars, kasteel van Hautefort, zwemmen in het meer van Rouffiac, ezelstocht in Tourtoirac, de markt in Exideuil, lekker eten in Badefols-d’ans en Cherveix-Cubas, paarden in Pompadour… Een prachtige streek! Familie Buysse

Er was zon, stilte, gastvrijheid en er waren toffe gasten… waaronder wijzelf! Familie Ackerman

Het is jullie ‘schuld’ dat we niet verder hebben gezocht naar een ‘eigen’ huisje in deze prachtige streek. Het is hier véél te leuk! Familie Bob en Fatika Van Den Broeck

Van al die lyrische teksten die onze voorgangers schreven, zou je zelf lyrisch worden. Superformiweldigendefantakolosachtig dus! Conny en Johan uit Oost Vlaanderen

‘k Zag drie gîtes in de Dordogne oh, dat was een wonder, ‘t was een wonder, boven wonder dat die gîtes en de Dordogne ons inspireren konden Els, Walter, Koen en Sabbe

Ici tout est chaleur ! Qui va du temps au cœur ! Chris en Eddy