+33 5 53 62 33 01
+32 488 56 39 46

Toerisme

Tijdens het hoogseizoen zijn er de traditionele “marchés de nuit” op het kerkpleintje van Saint Mesmin (6 en 20 juli, 3 en 17 augustus). Op wandelafstand het erf geniet je in het licht van de lampions onder de platanen van “la France profonde”.

In de directe omgeving van La Béchadie vind je interessante bezienswaardigheden als de oude papierfabriek van Payzac, overblijfselen uit het industriële verleden van Savignac-Lédrier of het majestueuze kasteel van Hautefort.

Wat verder weg zijn de wereldberoemde prehistorische sites van Lascaux en Les Eyzies, de druipsteengrotten van Proumeyssac, de Jardin de l’Imaginaire in Terrasson, het oude centrum van de hoofdstad Périgueux, het middeleeuwse Sarlat, de wijnhuizen van Bergerac…

Kinderpret

La Béchadie is bekend om zijn kindvriendelijkheid. Ruimte zat. Plaats voor allerlei spelletjes, hoekjes en kanten waar je je verstoppen kan, de kippen voeren, de ezels strelen, eend Flupke een bad geven, pruimen en bramen plukken, tenten bouwen, met de buurkinderen spelen, noem maar op.

In de grote zaal kunnen de kinderen een toneelstukje opvoeren of aan de grote tafel tekenen en schilderen. Buiten vinden ze een pingpongtafel en een trampoline, zandbakken en een speeltuintje met schommel.

Sport

De streek om te wandelen! Oneindig veel mogelijkheden om je parcours zelf uit te stippelen. Wandelboekjes en stafkaarten zijn ter beschikking. Een prachtige omgeving waar fietsers of mountainbikers zelf hun kilometers en moeilijkheidsgraad bepalen. Fietskaarten zijn ter beschikking.

Zwemmen in de Auvézère (op voetafstand) of in de meren. Centre de Loisirs van Rouffiac (12 km) is een oase van water en groen, met een strand, caféterras en restaurantje, waar je kan waterfietsen en teleskiën.

Vissen (daarvoor haal je even een vergunning in het gemeentehuis van Saint Mesmin) en zwemmen kan je ook in het kleinere étang de Coucou (16 Km) in Hautefort.

Golfen en paardrijden kan je in Exideuil, (op het Domaine d’Esseniéras) waar een fraaie 9 holes par 36 golfbaan ligt. De holes liggen in een mooi glooiend landschap en bieden de speler de meest fantastische vergezichten. Ook golftechnisch geeft de baan de nodige uitdagingen.

Paardrijden kan je in de manege of in openlucht, door bossen en over wandelpaden.

Kanoën kan je op de Auvézère, de Vézère en de Dordogne.

Gastronomie

Een aantal producten van de Dordogne wordt beschouwd als de bron van al het goede dat de Franse keuken te bieden heeft, o.a. truffels, confit de canard, cèpes en walnoten.

Wijn is er uiteraard in overvloed. Enkele plaatselijke soorten zijn de rode Pécharmant Bergerac, Cahors en Monbazillac.